Latest Portfolio Projects

Go to Credits

Contact

La Via Catalana, un èxit aclaparador

12 September 2013 by in category Activism, Blog, Catalunya, Political, World with 0 and 0
Home > Blog > Blog > Activism > La Via Catalana, un èxit aclaparador

La Via Catalana, també coneguda com a Via Catalana cap a la Independència, és un projecte d’una gran cadena humana d’uns 400 km a Catalunya proposada per l’Assemblea Nacional Catalana per l’11 de setembre de 2013 amb l’objectiu de reivindicar la independència de Catalunya. Seguirà el traçat de l’antiga Via Augusta, des de la frontera entre França i Espanya a La Jonquera (Girona) al Le Perthus fins al límit entre Catalunya i la Comunitat Valenciana a Alcanar (Tarragona). En total, l’organització preveu mobilitzar uns 1.500 autobusos i gairebé 30.000 voluntaris. Es contractaran més de 20 mitjans aeris per documentar l’acte i més de 800 fotògrafs per immortalitzar l’esdeveniment.

La ANC ha convocat els més de 400.000 inscrits, que finalment han estat 1.600.000, segons dades de la Conselleria d’Interior de la Generalitat. El ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, ha destacat, però, que “una majoria silenciosa de catalans” no s’ha manifestat i ha considerat que aquesta xifra no s’ajusta a la realitat i que, més aviat, “ha estat multiplicada per quatre” . La participació d’aquest dimecres hauria superat als 1,5 milions que la policia catalana i la Guàrdia Urbana van xifrar en la manifestació de la Diada de l’any passat (que la Delegació del Govern va situar en 600.000).

L’organització d’Official World Record ha certificat que la Via Catalana és ja la cadena humana més llarga i multitudinària que s’ha fet mai dins d’un estat membre de la Unió Europea. Cal recordar que la Via Bàltica, de 600 quilòmetres i, per tant, més llarga que no la catalana, es va fer quan Estònia, Letònia i Lituània no eren territoris de la Unió Europea. En un apunta la seva pàgina oficial, Official World Records assegura que empleats i voluntaris de l’organització van certificar el rècord de la cadena humana, de més de quatre-cents quilòmetres, i que va aplegar més d’un milió i mig de persones, mig milió de les quals a Barcelona, per reclamar la independència de Catalunya.

TV3 – Especial Via Catalana


Catalan Way London

A partir del minut 13.20, allà estem

Copyright © 2015 Roger Serrabassa Vilar. Digital Compositor. All rights reserved.