Latest Portfolio Projects

Go to Credits

Contact

Què mengem ?

22 June 2012 by in category Activism, Blog, Salut with 0 and 0
Home > Blog > Blog > Activism > Què mengem ?

Què mengem amb el que mengem? És segur el que arriba a la nostra taula? Quina quantitat de productes químics, metalls pesants, antibiòtics o additius que podrien ser perjudicials per a la salut ingerim amb la nostra dieta?

Es tracta d’una producció pròpia de Montse Armengou i Ricard Belis que analitza les substàncies petites, aquelles que no es veuen, i què ingerim amb les nostres dietes.
Durant el procés de documentació, varen estar a Can Perol i varen parlar amb l’Andreu, tant com canperolí com a tècnic d’ADV (agrupació de defensa vegetal).
Aprofitem l’avinantesa per transmetre la nostra voluntat de treballar per una agricultura eco-lògica, sostenible i justa, i en la promoció dels productes que provenen d’aquesta.

L’aspartam, o E951, és un edulcorant artificial no glúcid. És el èster metil de la pèptid de fenilalanina i àcid aspàrtic. Atès que és aproximadament 200 vegades més dolç que la sacarosa, es pot considerar insignificant l’energia que contribueix a la dieta. Per això, s’ha fet un substitut molt popular per el sucre.

Opinió de Deshimaru …

Avui dia mengem molta merda, és un fet. Mai en tota la història no haviem ingerit tal quantitat de productes químics sintetitzats en laboratoris. Mai ens haviem alimentat de forma més allunyada de la natura. I per descomptat, fins ara no ens haviem alimentat d’espècies modificades genèticament.

Fins i tot la fruita, que és l’aliment menys processat, acostuma a estar infestada de productes químics, molts d’ells classificats com a carcinògens (cancerígens).

Com tots sabeu, en aquest país tenim la sort de tenir tarongers de forma natural, no ens cal importar taronges de l’altra punta del món. Tanmateix, totes les taronges que es venen als supermercats, després de la collita han estat submergides en diversos productes químics per tal de millorar-ne l’aspecte físic i la conservació. Entre ells hi ha l’imazalil, que està classificat com a tòxic, carcinògen i perjudicial per al sistema reproductiu. És a dir, que per poder menjar taronges més “maques” (que no necessàriament més bones), ens cardem un producte químic tòxic que es va acumulant al cos, i que molt probablement sigui la causa de problemes de salut més o menys greus.

Després tenim el cas de les xíndries, que en la seva pràctica totalitat estan modificades genèticament perquè no facin pinyols, és a dir, perquè siguin estèrils. Un altre cop, per deslliurar-nos de la molèstia d’escopir els pinyols, hem pràcticament aniquilat la xíndria original dels nostres camps i de la nostra taula. Ara la immensa majoria de xíndries que es produeixen són transgèniques, estèrils, i no es poden conreuar sense comprar les llavors a les multinacionals agroalimentàries.

Per cert, en això dels productes transgènics els catalans som líders. Catalunya és la regió europea on el percentatge de conreus transgènics és més elevat. De fet, a la majoria de països europeus el conreu de productes transgènics està prohibit, i a algunes comunitats de l’estat espanyol, com Euskal Herria, també. Ho fan així per tal de protegir les espècies naturals, originals i tradicionals de la contaminació genètica provinent de les espècies transgèniques.

Copyright © 2015 Roger Serrabassa Vilar. Digital Compositor. All rights reserved.