Latest Portfolio Projects

Go to Credits

Contact

Barotrauma a la orella per canvis d’alçada a l’avió

21 December 2012 by in category Blog, Salut with 0 and 1
Home > Blog > Blog > Barotrauma a la orella per canvis d’alçada a l’avió

És una molèstia i possible dany en l’oïda a causa de les diferències de pressió entre la part interna i la part externa del timpà. Això succeix en vols d’alçada o busseig.

És aquella sensació de dolor a les orelles quan l’avió està a punt d’aterrar. La pressió atmosfèrica a l’orella mitjana en general és igual que la pressió atmosfèrica fora del seu cos. Aquest equilibri es manté mitjançant les trompes d’Eustaqui de les orelles. Si aquestes trompes es bloquegen, la pressió atmosfèrica no pot igualar. A mesura que l’avió descendeix, la pressió atmosfèrica dins de les orelles és més baixa que la pressió fora de les orelles. Això crea un buit dins de les orelles, el que empeny els timpans cap a dins i fa que les orelles se sentin plenes o congestionades. Si vostè té al·lèrgies o un refredat quan viatja en avió, la inflamació pot bloquejar les trompes d’Eustaqui i el descens pot causar dolor important.

Per alleujar-hi la pressió pots empassar, badallar o xuclar un caramel, o pessigar el nas mentre s’exhala. Li al seu nadó un biberó a xuclar en aterrar.

Copyright © 2015 Roger Serrabassa Vilar. Digital Compositor. All rights reserved.