Latest Portfolio Projects

Go to Credits

Contact

Beneficis de menjar 5 vegades al dia

02 June 2013 by in category Blog, Salut with 0 and 0
Home > Blog > Blog > Beneficis de menjar 5 vegades al dia

S’ha de menjar 5 vegades al dia, així és, 5 vegades al dia, ni més ni menys, i els beneficis a la salut d’aquesta pràctica són molts, però a quin menjars ens referim…

Els 5 àpats que has de menjar cada dia són: L’esmorzar, un refrigeri de mig matí, el dinar, el berenar i el sopar, així és, aquestes són els cinc àpats que els nutricionistes consideren imprescindibles en el context d’una dieta saludable.

El més beneficiós per a la teva salut, de menjar 5 vegades al dia, és que amb això, evites la sensació d’estómac buit que et porta a “picar” entre hores, no arribes famolenc/a als menjars principals (cosa que et fa abusar de les quantitats) i amb cada digestió, per lleugera que sigui, el teu organisme ja està cremant calories.

Així, comences el dia amb l’esmorzar, el que aporta el combustible necessari per afrontar bé el dia. Després de 10 o 12 hores sense rebre cap aliment, la insana costum de prendre un simple cafè a aixecar-se i aguantar sense menjar fins al migdia influeixen negativament en el rendiment i la concentració.
Per prendre l’esmorzar ideal s’ha de dividir en una vegada a primera hora, com a màxim una hora després d’haver-nos llevat, i una altra a mig matí per repartir les calories i mantenir estables els nivells de glucosa que t’aporten vitalitat. Ha de suposar el 25% de les calories totals del dia. Un esmorzar saludable pot ser un làctic (un got de llet, un iogurt o un tros de formatge fresc) combinat amb cereals, torrades de pa o galetes. A mig matí és recomanable menjar una peça de fruita, un bol de macedònia o un suc.

El dinar és l’àpat més important del dia, que ha d’aportar-nos més d’un terç del total de calories diàries. Perquè sigui complet, es recomana:
– Un entrant vegetal com, per exemple, una amanida.
– Una ració d’hidrats de carboni com pasta o arròs.
– Una ració de proteïnes, com peix, carns blanques o proteïnes provinents del blat i la soja per els vegetarians.
– Una fruita.

El piscolabis de mitja tarda t’ajuda a aprimar perquè manté constants els nivells de glucosa a la sang. Escombra d’una vegada tots els mites que diuen que berenar engreixa, perquè s’ha demostrat que (si es fa de forma equilibrada) produeix l’efecte contrari. El berenar s’ha de fer dues hores i escaig més tard del dinar. Per berenar es recomana: una fruita diferent a la del dinar o un iogurt.

Prendre alguna cosa entre els dos àpats principals no només fa que arribis amb menys gana al sopar sinó que evita que es dispari la secreció d’insulina, una de les hormones responsables d’acumular greix. Aprofita aquest moment per completar cinc racions diàries recomanades de fruita, cereals i làctics. El sopar ha de ser complet però més aviat lleuger.

L’hora de sopar ha de ser prudent per deixar temps a la digestió, que acabada quan vagis a dormir (han de passar dues hores). Opta per plats lleugers i fàcils d’assimilar ja que les digestions pesades afecten al son. I per fer un sopar suau podeu fer:
– Una sopa o verdura al vapor o una gran amanida.
– Una ració de proteïnes més lleugeres que les de la carn o el peix, com, per exemple, les dels ous o el formatge.
– Una ració de fruita.

A la nit, el fetge aprofita per posar en marxa els seus sistemes de desintoxicació. Si has ingerit massa proteïnes i greixos aquest procés és molt més lent.

Copyright © 2015 Roger Serrabassa Vilar. Digital Compositor. All rights reserved.