Latest Portfolio Projects

Go to Credits

Contact

Enxaneta

08 December 2013 by in category Blog, Catalunya, Cool stuff with 0 and 0
Home > Blog > Blog > Enxaneta

TV3 estrena aquest documental que, partint de la gravació del Concurs de Castells de Tarragona del 2010, s’aproxima als valors dels castells: superació, treball en equip… i també a temes poc tractats fins ara, com la por i el risc que representen les caigudes.

“Enxaneta” és un documental, produït per Televisió de Catalunya, sobre el món dels castells, una tradició popular catalana amb 210 anys d’història que consisteix a fer construccions humanes. Fa poc els castells van rebre el reconeixement de la Unesco com a patrimoni immaterial de la humanitat.

El documental “Enxaneta” fa una aproximació a tots els valors que contenen els castells i que van ser mereixedors del reconeixement de la Unesco. Partint de la gravació íntegra en 3D del Concurs de Castells de Tarragona del 2010, “Enxaneta” explica amb la veu d’una nena tot el que experimenten els castellers quan afronten la consecució d’un castell. L’esperit de superació, el treball en equip, la integració de les dones i de gent de totes les classes socials, de totes les edats i de qualsevol nacionalitat fan dels castells una valuosa eina de cohesió social en el si de les 61 colles castelleres que hi ha a Catalunya.

Amb la participació de rellevants castellers de diverses colles, “Enxaneta” representa un viatge de tota la família castellera a través dels conceptes que sempre han definit els castells: valor, força, equilibri i seny. I aborda temes poc tractats fins ara, com la por i el risc que representen les caigudes.

A les imatges en 3D del Concurs de Tarragona, s’hi afegeixen les captades en diades de Valls, Vilafranca i Terrassa, on durant el rodatge es van assolir castells inèdits, com la torre de 8 sense folre, castells que només s’han vist en comptades ocasions, com el 3 de 10, i fets inusuals, com l’ascens d’una colla a la categoria de gamma extra, cosa que feia 14 anys que no aconseguia ningú.

Copyright © 2015 Roger Serrabassa Vilar. Digital Compositor. All rights reserved.