Latest Portfolio Projects

Go to Credits

Contact

Remeis naturals pel refredat (Equinàcea i Pròpolis)

10 December 2012 by in category Blog, Salut with 0 and 0
Home > Blog > Blog > Remeis naturals pel refredat (Equinàcea i Pròpolis)

Pots pendre Equinàcea i/o pròpolis

Equinàcea

Què és?
L’equinàcia és una herba. Les fulles, flors i arrels de les diferents espècies de la planta equinàcia es fan servir per fer medicaments.

L’equinàcia s’usa molt per combatre infeccions, especialment del refredat comú i altres infeccions del tracte respiratori superior. Algunes persones prenen equinàcia al primer símptoma del refredat, amb l’esperança d’impedir el desenvolupament del refredat. Altres persones prenen l’equinàcia una vegada que el refredat ha començat, amb l’esperança de fer els símptomes menys severs. Les persones que usen l’equinàcia per tractar els símptomes tenen la idea correcta. Fins ara, els resultats de les investigacions mostren que l’equinàcia pot ajudar a tractar un refredat però no a prevenir-lo.

L’equinàcia s’usa també contra moltes altres infeccions que inclouen: la influença, les infeccions del tracte urinari, les infeccions de llevat vaginals, l’herpes genital, les infeccions del torrent sanguini (septicèmia), les malalties de les genives, la tonsilitis, les infeccions de estreptoccocus, la syphilis, el tifus, la malària i la diftèria.

Possiblement eficaç per …

El refredat comú. Molts estudis científics mostren que el prendre alguns productes d’equinàcia en observar els primers símptomes de refredat, pot disminuir lleument els símptomes del refredat comú en els adults. D’altra banda, altres estudis científics demostren que el seu ús no ofereix cap benefici. El problema és que els estudis científics han usat diferents tipus de plantes d’equinàcia i diferents mètodes de preparació. Com que els estudis no han estat consistents no sorprèn que diferents estudis mostren diferents resultats. Si és que ajuda per tractar un refredat, el benefici, en el millor dels casos, és probablement petit.
Heu de tenir present que TRACTAR el refredat comú és diferent que PREVENIR el refredat comú. El prendre equinàcia no sembla PREVENIR l’inici d’un refredat.

Com funciona?
Pel que sembla l’equinàcia activa substàncies químiques en el cos que disminueixen la inflamació i podrien disminuir els símptomes del refredat i del flux.

+ info (seguretat d’ús i interaccions amb aliments)
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/spanish/druginfo/natural/981.html

Pròpolis

Què és?
El pròpolis és un material tipus resina que s’obté dels brots del àlber i de les coníferes – els arbres que produeixen cons. El pròpolis rarament es troba disponible en la seva forma pura. En general s’obté dels ruscs i conté productes de les abelles.

El pròpolis té una llarga història d’ús medicinal, que data de 350 aC, l’època d’Aristòtil. Els Grecs han utilitzat el pròpolis per als abscessos, els Assiris l’han utilitzat per curar ferides i tumors, i els egipcis ho han utilitzat per a la momificació. Encara té molts usos medicinals, encara que la seva eficàcia només s’ha demostrat per a un parell.

El pròpolis s’utilitza per les infeccions produïdes per bacteris (incloent la tuberculosi), per virus (incloent la grip, la grip porcina H1N1 i el refredat comú), per fongs i pels organismes unicel · lulars anomenats protozous. El pròpolis també s’usa per al càncer del nas i de la gola, per estimular el sistema immunològic, i per al tractament dels problemes gastrointestinals (GI), incloent la infecció per Helicobacter pylori en l’úlcera pèptica. El pròpolis també s’utilitza com un antioxidant i un agent antiinflamatori.

La gent de vegades s’aplica pròpolis directament sobre la pell per a la neteja de les ferides i per l’herpes genital, l’utilitzen com una esbandida bucal per accelerar la curació després d’una cirurgia oral, i per al tractament de les cremades lleus.

+ info (seguretat d’ús i interaccions amb aliments)
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/spanish/druginfo/natural/390.html

Copyright © 2015 Roger Serrabassa Vilar. Digital Compositor. All rights reserved.